

Centre in Green Chemistry and Catalysis



Chemistry reinvented for a cleaner tomorrow

CGCC's 8th Annual Meeting, 15th May 2017 SCIENTIFIC PROGRAM

8:00 am – 9:00 am: Board Meeting (members only) - room Ruttan 321

9:00 am - 9:30 am: General Assembly Meeting (members only) - room Ruttan 321

9:15	BREAKFAST/REGISTRATION Macdonald G-10	POSTER SETUP Otto Maass Lobby/basement
9:45	WELCOME NOTE C.J. Li co-director of CGCC	
9:50	OLIVER REISER (50 min) University of Regensburg	Converting hay to gold with modern spinning wheels: Application of Mag(net)ic Catalysts in Sustainable Synthesis
10:40	IAN TURPIN (30 min) Quadra Chemical	TBA
11:30	ANDREEA SCHMITZER (30 min) Université de Montréal	Supramolecular strategies in green catalysis: from simple ion pairs to biohybrid catalysts
12:00	LUNCH AND POSTER SESSION Otto Maass Lobby	
14:00	SUZANNE BLUM (50 min) University of California	Microscopy Mechanistic Studies
14:50	PETER McBREEN (30 min) Université Laval	Structure and Dynamics of Single Chiral Molecule/Prochiral Molecule Complexes on Metal Surfaces: Surface Chemistry in Heterogeneous Asymmetric Catalysis
15:20	BREAK Macdonald G-10	
15:35	PETER ZHANG Boston College	Metalloradical Catalysis (MRC): Development of Stereoselective Radical Reactions
16:25	SUBHASIS GOSHAL (30 min) McGill	New approaches to degradation of waste chlorinated solvents using nanoscale zerovalent iron
16:55	THANK YOU André Charette co-director of CGCC	













